Щури Нью-Йорка можуть стати рознощиками бубонної чуми

Вчені провели дослідження паразитів, які мешкають на що живуть в Нью-Йорку щурах. Результати роботи показали, що живуть на гризунах комахи є тим видом бліх, які колись розносили бактерії бубонної чуми. Зі звітом про роботу дослідників можна ознайомитися в Тhe Journal of Medical Entomology, пише Газета.ру.

Фахівці зібрали 6500 зразків комах - бліх, вошей і кліщів - мешкають на нью-йоркських щурах. Результати роботи дозволили вченим не тільки виявити патогенні бактерії, переносниками яких є комахи, а й встановити, що пацюки досі є місцем проживання для бліх виду «щуряча південна блоха». Саме ця комаха відповідально епідемію бубонної чуми, що косила населення середньовічної Європи.

Вчені заявляють, що дослідження такого типу не проводилися з 1920 років, і тому результати їх роботи надзвичайно важливі. На сьогоднішній день чума щорічно вражає близько 2,5 тис. осіб, а це означає, що, якщо бактерії цього захворювання якимось чином потраплять на щурячих південних бліх Нью-Йорка, чума знову зможе поширитися серед великої кількості людей.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...