Міліція відкриває справу за події під Київрадою, про які вчора заперечувала

Вчора, за словами міліції, депутати і журналісти вільно входили у приміщенні КМДА, а вже сьогодні розлючений натовп на чолі з журналісткою Тетяною Чорновіл і Арсенієм Яценюком майже до смерті забили двох беззахисних беркутівців.

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом опору правоохоронцям під час сутички під КМДА у четвер.

Про це повідомили у прес-службі столичної міліції.

"Незважаючи на неодноразові попередження правоохоронців, окремі мітингувальники, грубо порушуючи громадський порядок та ігноруючи законні вимоги правоохоронців, намагались проникнути до приміщення КМДА, застосовуючи при цьому фізичну силу. В результаті 2 працівників ПМОП "Беркут" отримали тілесні ушкодження", - додали у міліції.

Слідчий відділ Шевченківського райуправління столичної міліції розпочав кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 КК – опір працівникові правоохоронного органу.

"В ході досудового розслідування правоохоронці встановили коло осіб, причетних до вказаного кримінального правопорушення. Наразі одного з них уже доставлено до Шевченківського райуправління столичної міліції для надання пояснень", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, у сутичці під КМДА постраждала журналістка Тетяна Чорновол, яку "беркутівці" тримали за шию, а голові фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку розбили окуляри.

Найцікавішу у цій ситуації те, що напередодні столична міліція заявила, що зіткнення народних депутатів, мітингувальників і правоохоронців під будівлею Київради не було, і політики, разом зі своїми помічниками і журналістами безперешкодно проходили до зали.
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...