Прикордонники на кілька днів спростили формальності на ділянках з країнами Євросоюзу

З 5 до 14 лютого на кордоні з країнами ЄС проводиться експеримент щодо спрощення прикордонних формальностей.
фото tsn.ua
фото tsn.ua

Новації торкнулися пунктів пропуску "Рава-Руська", що у Львівській області, та "Ужгород" і "Солотвино", що на Закарпатті.

У ході експерименту пропуск здійснюватиметься за принципом єдиної зупинки та введено єдине вікно на смугах руху "зелений коридор" на виїзд з України, повідомляє УНН з посиланням прес-службу Держприкордонслужби.

Ці новації запроваджені з метою досягнення європейських стандартів у здійсненні пропускних операцій, що спрямовані на забезпечення прикордонної безпеки, швидкості оформлення, високої культури персоналу та створення комфортних умов для громадян, які перетинають кордон.

До експерименту долучаються співробітники Держприкордонслужби та представники митниці. Під час випробувань транспортний засіб зупинятиметься один раз на лінії паспортного контролю, а водію та пасажирам не доведеться виходити з транспортного засобу. При цьому надані документи осіб та на транспортний засіб перевірятимуться відразу прикордонниками та митниками, здійснюватиметься візуальний огляд автівок і при необхідності виводитимуть їх з загального потоку для проведення поглибленого огляду.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...