П'ять неядерних європейських країн НАТО отримають американські атомні бомби

У проекті бюджету ВПС США на 2015 рік передбачена інтеграція ядерних бомб на винищувачі ВПС п'яти країн НАТО.

Устаткування літаків під носії ядерної зброї почнеться в 2015 році і завершиться в 2017-2018 роках, повідомляє republic.com.ua. з посиланням на .

Оснащення тактичної авіації неядерних країн блоку атомною зброєю значно посилить міць військових сил НАТО в Європі. Ядерною зброєю устаткують винищувачі бомбардувальники F -16A / B ВПС Бельгії, Нідерландів і Туреччини, а також PA- 200 Tornado ВПС Німеччини та Італії.

Переобладнання літаків під носії ядерної зброї включає в себе роботи з оновлення програмного забезпечення, оперативні льотні випробування з повною інтеграцією зброї. У 2015 році заплановано сім льотних випробувань подібного характеру. Надходження на озброєння повністю готових до застосування ядерних бомб В61 - 12 заплановано на 2020 рік. На цю програму планується витратити більше 1 млрд. дол. США, ще 154 млн. буде направлено на забезпечення безпеки ядерних баз в Європі.

З середини 2020 -х років ядерними бомбами В61 - 12 будуть оснащуватися важкі бомбардувальники нового покоління LRS -B ВПС США.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...