Кримчани, які хочуть залишитися громадянами України, повинні з’явитися у Федеральну міграційну службу

Мешканці Криму, які не бажають отримувати російське громадянство, повинні протягом місяця заявити про свій намір у Федеральну міграційну службу (ФМС).

Про це повідомив заступник керівника ФМС Сергій Калюжний, передає ИТАР-ТАСС.

"Відповідно до статті п'ятої  договору (про приєднання Криму), громадяни України та особи без громадянства, які проживають в Криму та Севастополі, визнаються громадянами РФ. За винятком осіб, які протягом місяця заявлять про бажання зберегти собі і своїм дітям громадянство України або залишитися без громадянства", - пояснив Калюжний.

Він підкреслив, що ці громадяни повинні зголоситися в ФМС.

"Відповідно, їм необхідно буде оформити посвідку на проживання, і вони можуть проживати там, де проживають зараз", - пояснив заступник очільника міграційної служби.

При цьому він сказав, що "великих правових проблем не буде".

Таким чином, за словами Калюжного, ці люди зможуть залишатися в Криму як громадяни України, які постійно проживають в РФ.

У свою чергу, керівник департаменту з організації реєстраційно-паспортної роботи ФМС Олександр Аксьонов зазначив, що якщо громадянин не звернувся до територіального органу ФМС протягом місяця, то він автоматично вважається громадянином Росії.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...