У Львові сотні людей пройшли ходою центральними вулицями в пам'ять про В’ячеслава Чорновола

Вчора, 25 березня, у 16-ту річницю трагічної загибелі В'ячеслава Чорновола львів’яни пройшли пам’ятною ходою, аби вшанувати публіциста, політика та великого патріота України.

Як інформує телеканал ZIK, поминальна хода пам’яті В’ячеслава Чорновола розпочалась на проспекті Свободі. Від пам’ятника Шевченкові люди рушила до пам’ятника Чорноволові у сквері на вул. Винниченка. В поминальному заході взяли участь кілька сотень львів'ян. Пом'янути Чорновола прийшли учасники Народного Руху України, який він очолював, було духовентство, місцеві політики, студенти. Люди йшли ходою з лампадками та квітами.

Біля пам’ятника присутні помолились за кращу долю українського народу та за усіх, хто боровся і бореться на східних теренах України.

«Сьогодні як і тоді ми говоримо про Чорновола, як приклад боротьби за Україну, у цьому образі перед очима постають герої, які віддають життя за Україну на східних теренах нашої землі. Це живі  герої, В’ячеслав Чорновіл був справжнім живим героєм, а герої не вимирають. Вони з нами і є прикладом для нас, їх кров пульсує у наших жилах», – зазначив голова Львівської крайової організації НРУ Андрій Корнат.

Соратники Чорновола впевнені, його загибель не була випадковою.  Під час поминального віча вони заявили, В’ячеслава Чорновола позбулись, як кандидата в президенти України, який не йшов на компроміси з тодішньою владою.

«До вбивства мала відношення влада, але влада поспішила відвести від себе підозру і вже ввечері цього дня заявила, що відбулась ДТП, в якій загинув Чорновіл. Чому треба було знищити Чорновола  і чому підібрали такий момент – наближались вибори», – зазначив голова Франківської районної організації НРУ Степан Будз.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...