Біля Попасної піймали найманця терористів (Відео)

У Луганській області військовослужбовці Збройних Сил України та співробітники СБУ поблизу Попасної затримали найманця – громадянина Росії, який воював на боці терористів «ЛНР», - повідомляє прес-служба відомства.

На ньому був розвантажувальний жилет з гранатою РГД-5, 4 магазини з набоями до автомата АК-74 та рація. З’ясувалося, що 24-річний мешканець Ханти-Мансійського автономного округу РФ, є членом незаконного збройного угруповання Дрьомова.

Затриманий пояснив слідчим СБУ, що через судимість за тяжкий злочин у Росії він не міг знайти гідної роботи, а вербувальники йому пообіцяли, що, ставши учасником бойових дій в Україні, матиме певні переваги.

Росіянин прибув на Донбас у квітні цього року та увійшов до складу батальйону «Прізрак», а згодом перейшов до групи розвідки в бандформуванні Дрьомова. Група виконувала розвідувальні задачі в місцях дислокації ЗСУ в районі Золотого, Первомайська та Попасної. На останнє завдання бойовиків відправив особисто Дрьомов. Незадовго до цього бойовики вбили місцевого мешканця – таксиста, і виконання завдання мало допомогти їм уникнути покарання від т.зв. «МГБ ЛНР».

5 липня ц.р. громадянину Росії повідомлено про підозру в участі у діяльності терористичної організації. До суду він утримуватиметься під вартою. Терористові загрожує до 15 років ув’язнення.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...