У Львові стартував фестиваль європейського театру "Драма.UA"

(фото grim.in.ua)
(фото grim.in.ua)

З 21 до 24 листопада на чотирьох театральних майданчиках Львова свої вистави презентуватимуть сім театральних колективів, які стоять в авангарді театрального процесу Центральної та Східної Європи: Futur 3 (Кельн), Ad Spektatores (Вроцлав), Драматичний театр імені Єжи Шанявського (Вальбжих), Feste (Брно), Studio 12, (Братислава), Центр сучасної драматургії (Єкатеринбург).

Глядачі зможуть оцінити одну з найгучніших польських вистав останніх років "Про добро" від культового режисерсько-драматургічного тандему Моніки Стженпки та Павла Димірського, а також відчути себе у гарячій точці завдяки блискучій німецькій постановці "Ніч в Афганістані". Досягнення української сцени представлятиме Новий драматичний театр на Печерську (Київ) з виставою "Корабель не прийде", яка здобула дві нагороди на конкурсі "Київська Пектораль 2013": за найкращу камерну виставу року та найкращу сценографію.

Про це на прес-конференції повідомила куратор програми фестивалю Оксана Дудко.

"Під час фестивалю режисери представлять сім вистав, які пройдуть у театрі для дітей та юнацтва, львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса та у духовному театрі "Воскресіння". Для юних драматургів в нас є додаткова частина фестивалю "Мала драма", який складається з дитячої театральної студії, у якій львівські діти займались 2 місяці та з драматичної резиденції для дітей та юнацтва, у якій відомий український драматург Оксана Савченко займалась з дітьми. 27 листопада глядачі зможуть побачити досягнення маленьких драматургів та акторів", - розповіла Оксана Дудко, куратор програми фестивалю "Драма.UA".

Фестиваль також продовжує традицію попередніх років – відслідковує тенденції у сучасній драмі і презентує найцікавіші п’єси у форматі сценічних читань. Нашим особливим фокусом є українська драматургія. Цього року вона буде репрезентована цілком новими текстами, які постали у процесі спільної роботи драматургів, режисерів та акторів у рамках спеціальних резиденційних програм.