Банани – смачний та досить ситний фрукт. Його споживають зранку, додаючи до каші, кладуть у випічку, а також беруть для перекусу в дорогу. Крім того, це ідеальний компонент для йогуртів, мюслі, смузі. Сушений фрукт кладуть до кексів, пудингів, печива, і навіть варять з нього смачний компот. Він багатий корисними вітамінами та мінералами.
Чим свіжий банан відрізняється від в'яленого, і як другий впливає на організм – далі в статті.
Вітамінний склад в'ялених бананів та їх корисні властивості
Своїм вмістом мінералів та вітамінів сушені банани нічим не поступаються свіжим, а у деяких позиціях навіть перевищують. Так, свіжі дуже багаті на калій та магній, а 100 грамів смаколика забезпечує добову норму калію на 59%, а магнію – на 27%. Порція в'ялених бананів – це 10% добової потреби людини у клітковині. Такі фрукти містять фолієву кислоту, вітамінами С, А, Е. Крім того, вони насичені марганцем, фосфором, залізом, цинком. Вміст цинку в продуктах рослинного походження – надзвичайна рідкість.
Придбавши такі ласощі на сайті інтернет-магазину, ви отримаєте заряд енергії та бадьорості, збагатите свій організм макро- та мікроелементами.
Чим банани корисні для нашого організму?
Покращують стан серцево-судинної системи.
Поліпшують роботу печінки.
Покращують пам'ять та роботу головного мозку в цілому.
Виводять надлишкову рідину, допомагають позбутися набряків.
Поліпшують обмін речовин та зміцнюють імунітет.
Знижують кількість холестерину в крові, вважаються гарною профілактикою проти анемії.
Розгладжують зморшки, усувають висипи, зміцнюють волосяні фолікули.
Банани ідеально підходять вегетаріанцям та тим, хто тимчасово не споживає м'ясо. Періодично включаючи їх у свій раціон, можна замінити нестачу мінералів. Споживання добової норми в'ялених фруктів здатне зміцнити наш організм та наситити комплексом вітамінів та мінералів.
Протипоказання
Не варто зловживати людям, які мають проблеми з травленням – ласощі доволі ситні та багаті клітковиною. В'ялені продукти не слід застосовувати при виразці шлунку та гастриті, адже є ризик пошкодити запалену слизову оболонку шлунку. Висушені банани володіють високою енергетичною цінністю, мають в складі більше вуглеводів та цукру, ніж свіжі. Тому вони протипоказані людям з цукровим діабетом. Хто бажає схуднути й знаходиться на дієті, то банан краще споживати зранку, додаючи його в кашу.
В чому перевага в'ялених бананів? Вони довго зберігаються (без специфічних умов), не втрачають своїх корисних властивостей, слугують відмінним енергетичним перекусом, швидко втамовують голод. Вони заряджають енергією та покращують настрій – хто не любить такі солодкі смаколики? Сушені фрукти будуть до вподоби і дітям, і дорослим.
Джерело: https://do-smaku.com.ua/sukhofrukty/banany-vyaleni-200g/.