Найбільшу будівлю в світі змайстрували китайці

У китайській провінції Сичуань відкрили найбільшу будівлю планети, освітлювану штучним сонцем. За допомогою створеної в Японії системи будівлю будуть обігрівати та освітлювати.

«Родзинкою» ж комплексу став величезний аквапарк ParadiseIsland із штучним пляжем протяжність 400 метрів і штучним сонцем, яке буде світити 24 години на добу. Для більшої реалістичності на великому екрані показують морські види, а спеціальна технологія імітує бриз.

Мега-комплексNewCenturyGlobalCenter, розташований у місті Ченду, зайняв площу у понад 1,76 мільйона квадратних метрів. Для порівняння - втричі більше за площу Пентагону - найбільшої офісної будівлі в світі - і у 20 разів більше за оперний театр у Сіднеї.

Довжина комплексу - 500 метрів, ширина - 400, висота - 100 метрів. На його будівництво і обробку пішло три роки. У ньому розмістяться офіси, магазини, два готелі, конференц-зали, 14-зальний кінотеатр IMAX, ковзанка і найбільший в Західному Китаї центр сучасного мистецтва: музей, виставкова зала і театр на 1,8 тис. місць.

Китайська влада планує, що NewCenturyGlobalCenter стане ядром масштабного проекту у місті Ченду - аналога Кремнієвої долини у США. До 2020 року там планується завершити будівництво нового аеропорту.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.