Вже 14% українців користуються смартфонами

Тільки за минулий рік кількість користувачів «розумних» телефонів в Україні збільшилася вдвічі. Ці мобільні пристрої стали настільки важливими для своїх власників, що 52% опитаних українців радше відмовляться від телевізора заради улюбленого гаджета.

Про це свідчать дані дослідження Наша мобільна планета: Україна, проведеного компанією Ipsos MediaCT на замовлення Google.

Опитування проводилося у першому кварталі 2013 року. У досліджені взяли участь 1000 українців віком від 18 до 54 років, які використовують смартфон для доступу в інтернет.

Для українських користувачів гаджети є важливою точкою доступу до інформації, кажуть автори дослідження: 57% респондентів щодня здійснюють пошук за допомогою свого смартфона.

Українці активно використовують мобільні пристрої для доступу у соціальні мережі, повідомляє ВВС Україна. Аж 91% власників смартфонів, які використовують їх для доступу в інтернет, регулярно відвідують зі своїх пристроїв соціальні мережі. 51% з них роблять це щодня.

85% користувачів мобільного інтернету шукали за допомогою «розумних» телефонів інформацію про товари та послуги, а 44% респондентів здійснювали через свій пристрій покупки. 60% покупців скористалися цією можливістю своїх смартфонів протягом останнього місяця.

Автори дослідження констатують: аж 93% респондентів під час роботи в інтернеті чи використання програм на гаджеті звертають увагу на рекламні оголошення.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.