Янукович роздав нагороди своїм вірним челядникам, частина з яких є україноненависниками

Ордени отримали міністр освіти Дмитро Табачник та митрополит Агафангел, а також син генерального прокурора України Артем Пшонка.
Янукович своїх не забуває (фото президент.укр)
Янукович своїх не забуває (фото президент.укр)

Згідно з указом Президента України від 24 серпня 2004 року за підписом Віктора Януковича, орденами князя Ярослава Мудрого 4 ступеня нагороджено міністра освіти і науки Дмитра Табачника, митрополита Одеського та Ізмаїльського Української православної церкви московського патріархату Агафангела (Саввіна) та генерального директора-художнього керівника Національного академічного українського народного хору імені Верьовки Анатолія Авдієвського. Орден князя Ярослава Мудрого 5 ступеня отримали депутат Верховної Ради Сергій Буряк від Партії регіонів, голова Володарської районної державної адміністрації Донецької області Василь Балабанов, депутат Верховної Ради і бізнесмен Володимир Бойко, директор Науково-технічного центру панорамних акустичних систем НАН України Анатолій Гончар та заступник керівника апарату Верховної Ради Володимир Яловий.

Також, згідно з указом, орденом "За заслуги" 1 ступеня нагороджено оперного і популярного співака Володимира Гришка та голову Вищої ради юстиції Олександра Лавриновича, орденом "За заслуги" 2 ступеня - заслуженого тренера України з футболу Леоніда Буряка, народних депутатів від Партії регіонів Артема Пшонку (сина Генерального прокурора Віктора Пшонки) та Віталія Хомутинніка.

Окрім того, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, депутати від Партії регіонів і великі бізнесмени Юрій Іванющенко та Давид Жванія нагороджені орденом "За заслуги" 3 ступеня.

У цьому списку орденоносців не виникає запитань щодо кандидатур – більшість із них прямо чи опосередковано служать не стільки державі Україна і її народові, скільки забезпечують інтереси Януковича та його «сім’ї».

Писати про антиукраїнську сутність міністра освіти Табачника якось не випадає – своїми  висловлюваннями і поглядами він міцно вкоренився у свідомості українства як українофоб та антиукраїнський діяч проросійської спрямованості.

Торує промосковську стежину на схилі літ і митрополит Агафангел (в миру Олексій Іванович Саввін, уродженець Липецької області Росії святкуватиме 2 вересня 75 років). Церковний діяч неодноразово виявляв і політичну активність. Прес-служба Одеської єпархії УПЦ (МП) змушена була спростовувати сяко-тако інформацію про те, що Агафангел оминав благословенням прихильників Ющенка, які голосували за нього під час президентських виборів. Один із авторів порталу "Релігія в Україні" Володимир Мельник наводив слова митрополита Агафангела, цитуючи ресурси його ж підопічних. Зокрема, "ті, хто не прийде на виборчі дільниці,  і не проголосує за Віктора Януковича, повинен буде згодом покаятися в цьому у свого духівника". У 2004 році митрополит Агафангел також заявляв кореспондентам православних медіа ЗМІ в Одесі, що "у православної України не може бути сумнівів, за кого голосувати на майбутніх виборах, - звичайно ж за того, кого благословила Сама Цариця Небесна" (за Януковича). Також Агафангелу приписують висловлювання про те, що «Львів – наша Чечня».

Про сина генерального прокурора України Артема Пшонку та його політичну сім’ю, який із прокурорського крісла оперативно пересів у депутатське, можна прочитати на багатьох інтернет-ресурсах. Наприклад sokrytoe.com опублікував матеріал журналіста Володимира Бойка про спускання на «гальмах» Пшонками справи про вбивство журналіста Ігоря Александрова та корупційні зв’язки прокурорської родини. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...