Ганебна перемога Кличка у Москві

Рідні стіни у Москві допомогли росіянинові протриматися всі 12 раундів.
Перемога за "домовленістю" (фото bbc.co.uk)
Перемога за "домовленістю" (фото bbc.co.uk)

У бою пізнього вечора суботи, 5 жовтня,  у Москві Володимир Кличко не переміг достроково Алєксандра Повєткіна. Останній виявився готовим пройти усю дистанцію. Довгоочікуваний поєдинок між Володимиром Кличком та Алєксандром Повєткіним, який неодноразово переносили через різні причини, нарешті завершився прогнозованою перемогою українця. Але мало хто прогнозував, що Повєткін виявиться таким живчиком і вистоїть до фінального гонгу.  

Варто зауважити, що голова Повєткіна витримала десятки ударів, тіло росіянина побувало щонайменше сім разів на помості рингу, рефері відкривав тричі рахунок, але Кличкові не вдалося своїми джебами дезорієнтувати мозок опонента. Більше того, в 11 та 12 раунді Повєткін навіть намагався іти в контратаку з останніх сил. І варто зауважити, останні його удари були доволі різкими. Натомість Володимир виглядав дещо мляво і не горів бажанням чимшвидше завершити бій нокаутом. Дивно те, що торс Повєткіна ще й нагадував заплилого смальцем кнурика, на тлі атлетичного Кличка, на тілі якого проглядався чи не кожен м'яз. Та й антропометрично Повєткін поступався за всіма параметрами - зростом, вагою. 

У сьомому раунді здавалося, що Кличко просто доб'є суперника, проте його опонент вистояв після трьох падінь. А в 10-му взагалі виглядав бадьорим як на таку боксерську дистанцію. Хай там як, але перемога Кличка за очками - не те, на що сподівалися багато українців. Таке враження, що боксерів "попросили" відпрацювати усю дистанцію, щоби відбити на рекламі потрачені десятки мільйонів доларів США.

Глядачі, які вболівали за Повєткіна, залишилися задоволеними - оплесками після бою вітали свого "Вітязя". А от під час промови до глядачів Кличка, трибуни зустріли його слова недоброзичливим гулом та свистом. Що ж, Кличко - чемпіон! Але надто класичний та обережний - видовищним цей поєдинок важко назвати. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.