Борщовий набір подорожчав утричі

Ціни на овочі зросли в 3,1 рази в порівнянні з торішніми

Ціни на овочі "борщового набору" до 1 листопада 2013 зросли порівняно з минулорічними більш як утричі. Про це пише видання Ліга.net посилаючись на дані інформаційно-аналітичного агентства АПК-Інформ. 

За оцінками експертів це відбулося через несприятливі погодні умови та зменшення посівних площ під ними. Вони також  відзначають , що однією з причин скорочення врожаю овочів стало зменшення використання засобів захисту рослин і добрив в цьому році через складний матеріальний стан фермерів . Це, у свою чергу, пояснюється , низькими цінами на фермерську продукцію в попередні два сезони.

У результаті найбільше зросли в ціні до листопада цибулю і картоплю - в 4,7 рази і 3,2 рази, відповідно , порівняно з аналогічним періодом 2012 року. При цьому вартість моркви виросла на 53,8 % , буряків - на 50 % , а ціна капусти , навпаки , знизилася на 16,7 %.

Нагадаємо , за даними Державної служба статистики України , у вересні ціни не росли - інфляція склала 0%. Овочі та фрукти у вересні порівняно з серпнем подешевшали в середньому на 3%.

З початку року в Україні зафіксовано дефляцію 0,6 %. Порівняно з вересня 2012 року також зафіксовано дефляцію на рівні 0,5 %.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.