Луганчанин подав до суду на ПР за експлуатацію на своїх мітингах дітей

У Луганську голова правління правозахисного центру "Поступ" Костянтин Реуцький подав до суду на обласний і міський осередок Партії регіонів.
фото korrespondent.net
фото korrespondent.net

Позивач стверджує, що його сина-школяра зняли з уроків для участі у заході "Естафета військової слави", який, на думку Реуцького, був організований для піару цієї політсили, передає Радіо "Свобода".

Крім двох відділень партії, відповідачами у справі проходять Луганська обласна адміністрація, міськрада, а також міський та обласний департаменти освіти.

Мета позову - визнати таку практику використання дітей у політичних цілях незаконною і припинити її. Правозахисники готові дійти до Європейського суду з прав людини.

"Естафета військової слави "відбулася в Луганську 3 вересня і була приурочена до чергової річниці звільнення міста від фашистів. Представник інтересів Реуцького Олександра Дворецька повідомила, що школярам, які перебували на цьому заході, "нічого не розповідали про загарбників", а їхнім завданням було "лише створювати "масовку" під прапорами Партії регіонів".

У той же час керівник луганського відділення партії влади, заступник мера міста Олександр Ткаченко заявив, що цей захід став "уроком мужності" для луганських дітей.

"Партія регіонів багато зробила для організації свята, тому мала право прийти зі своєю символікою", - сказав він.

Як писав ГРІМ, на початку листопада дев'ять правозахисних організацій, в тому числі Поступ, направили президенту Віктору Януковичу і Партії регіонів звернення, в якому заявили, що ПР незаконно залучає неповнолітніх для участі в масових акціях.

За даними правозахисників, крім Луганська подібні акції спостерігалися в Донецьку і Кіровограді. Регіонали всі звинувачення на свою адресу відкидають.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...