Сьомим обласним центром, де заборонили мітинги, став Луганськ

У Луганську до 14 січня заборонено проведення акцій протесту і мітингів.
фото obozrevatel.com
фото obozrevatel.com

Таке рішення ухвалив окружний адмінсуд.

Причому проведення акцій непокори заборонили окремим громадським організаціям, партіям, а також керівникам цих об'єднань.

Як повідомляє 5 канал, всього "чорний список" сягає двох аркушів. Його сьогодні вранці вручили судові виконавці організаторам сьогоднішнього мітингу за ЄС, на який прийшло близько півсотні осіб.

У Луганській міській раді пояснили, що відповідне клопотання подали до суду, щоб попередити можливі зіткнення між партійними та громадськими опонентами, які подають заявки на акції на один і той же день і час.

Втім, всупереч забороні суду в Луганську акція на підтримку євроінтеграції продовжилася. Мітингувальники з прапорами ЄС та України в руках відмовилися розходитися.

Як зазначає ЛІГАБізнесІнформ, масові акції протесту до цього влада заборонила ще в шести обласних центрах країни: Черкасах, Дніпропетровську, Одесі, Чернігові, Миколаєві та Харкові.

Громадяни почали виходити на вулиці українських і зарубіжних міст , протестуючи проти рішення Кабміну про призупинення підписання угоди про асоціацію. Уряд офіційно заявив про паузу в євроінтеграції 21 листопада.

24 листопада у Києві масова акція протесту зібрала більше 100 тис. прихильників асоціації з ЄС.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.