На Львівщині міліціонери так "боролися" з незаконним обігом наркотиків, що сіли за ґрати

На Львівщині засудили організовану злочинну групу з числа міліціонерів, які "боролися" з незаконним обігом наркотиків.
фото lenta-ua.net
фото lenta-ua.net
3 працівники Стрийського міськвідділу міліції “вели бізнес” по збуту наркотичних речовин на території району, повідомляє lviv.gp.gov.ua.
 
Зокрема, у 2012 році начальник сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків вказаного міськвідділу ГУ МВС України у Львівській області, організував злочинну групу, в складі старшого оперуповноваженого та оперуповноваженого цього ж підрозділу міліції.
 
"Її учасники, з особистих корисливих мотивів, мали єдиний намір на вчинення злочинів, діяли згідно розробленого організатором групи плану, з яким були обізнані, та з чітким розподілом функцій кожного", - йдеться у повідомленні.
Відтак, під час здійснення своєї протиправної діяльності, члени ОЗГ, з метою одержання хабарів та штучного створення показників своєї роботи, збували наркотики та психотропні речовини наркозалежним особам. Після цього їх затримували та вимагали хабарі за непритягнення до кримінальної відповідальності. Якщо останні відмовлялись, міліціонери створювали штучні докази їх вини у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів.
 
Крім цього, члени організованої групи, для того щоб притягувати осіб до кримінальної відповідальності, фальсифікувували матеріали проведення оперативних закупівель наркотичних засобів, хоча фактично їх не проводили.
 
У ході розслідування також доведено, що вказані правоохоронці, які згідно службових обов’язків повинні були здійснювати боротьбу з незаконним обігом наркотиків, з червня по серпень 2012 року вчинили замах на одержання понад 29 тисяч гривень хабарів та збули певну кількість наркотичної сировини.
 
Усім членам організованої злочинної групи судом обрано запобіжний захід - взяття під варту.
 
Відтак, 25 листопада поточного року судом першої інстанції, проголошено вирок вказаним працівникам міліції. Останніх Стрийським міськрайонним судом засуджено до позбавлення волі на строки від 3 років 6 місяців до 9 років 9 місяців з конфіскацією майна та сплатою штрафу.
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...