Прокуратура чекає на опозиціонерів і Руслану

Сьогодні лідери опозиційних фракцій - Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Олег Тягнибок - відвідають Генеральну прокуратуру.
фото radiosvoboda.org
фото radiosvoboda.org

Про це повідомила  прес-служба ВО "Батьківщина".

Очікується, що політики прибудуть у ГПУ о 10:00.

Крім того, сьогодні на допит до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України викликають співачку Руслану Лижичко. Її викликають на допит як свідка у розслідуванні подій 29-30 листопада на Майдані Незалежності. Співачка була серед найактивніших учасників акцій протесту.

Нагадаємо, що в рамках розслідування подій у ніч з 29 на 30 листопада як свідків до ГПУ вже викликали цілу низку політиків, серед яяких - Арсеній Яценюк, Арсен Аваков та Сергій Пашинський.

В Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

В ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції "Беркут" жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності. Десятки людей були поранені, десятки затримані.

14 грудня на екстреному брифінгу генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що Генпрокуратура підозрює в перевищенні влади і службових повноважень при розгоні акції на Майдані в ніч на 30 листопада очільника КМДА Олександра Попова і заступника голови Ради національної безпеки і оборони України Володимира Сівковича.

Крім того, у Генпрокуратурі підозрюють у перевищенні влади начальника київської міліції Валерія Коряка, якого відсторонили від посади 1 грудня, і його заступника Петра Федчука. У той же день президент Віктор Янукович указами відсторонив від виконання обов’язків Попова і Сівковича, повідомляє УНН.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...