Кожара каже, що не бачив списку персон нон ґрата від "регіонала" Царьова

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара не зміг підтвердити інформацію про список персон нон ґрата (так званий "список Царьова"), куди нібито потрапив екс-Президент Грузії Михаїл Саакашвілі.
фото glavcom.ua
фото glavcom.ua

Про це він заявив на підсумковій прес-конференції, передає РБК-Україна.

"Я не знаю, що таке список Царьова. МЗС не має повноважень у цій сфері", - заявив він.

Міністр зізнався, що так званий список персон нон ґрата депутата фракції Партії регіонів Царьова він не бачив.

"Я бачив його в Інтернеті. Але МЗС не може приймати такі рішення", - сказав він.

Кожара нагадав, що в Україні є законодавство, яке регулює питання в'їзду і виїзду громадян, осіб без громадянства, іноземних громадян.

"Пункт 3 ст. 13 цього закону визначає перелік органів, які приймають рішення про в'їзд і виїзд, заборону на в'їзд. Такі рішення можуть приймати СБУ, Міністерство внутрішніх справ, Держприкордонслужба, і Держслужба міграційного контролю", - сказав він.

Кожара підкреслив, що ці держоргани можуть заборонити в'їзд.

"Іноземним громадянам не дозволяється брати участь у тих діях, якими порушується наше законодавство, тому державні органи України можуть приймати такі рішення. Царьов - народний депутат, він має право звертатися до держорганів", - резюмував Кожара.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...