Захисники Медведчука з Воловецької райради "обламалися": жителі району їх не підтримали

Закарпатці масово вітали АвтоМайдан, що їхав "у гості" до Медведчука.
(фото zakarpattya.net.ua)
(фото zakarpattya.net.ua)

Загалом посмішки, схвальні сигнали автомобільних клаксонів і вітальні жести супроводжували колону авто з державною і партійною символікою практично на всьому шляху її руху до закарпатської садиби Віктора Медведчука. Але в Підполоззі та Жденієві - селах, розташованих практично біля самої дачі кума Владіміра Путіна і провідника російської політики в Україні, це було особливо помітно, пише Закарпаття онлайн.

Селяни, ймовірно вже знаючи про акцію АвтоМайдану, масово вийшли вітати її учасників - просто привітно махаючи руками, піднятим верх великим пальцем, знаком перемоги з пальців у вигляді букви V чи винесеним вперед кулаком.  Дехто вийшов назустріч з прапорами Євросоюзу, а хтось навіть прикрасив невеличким прапором України стовп біля свого обійстя.

"Загалом до "ведмежого барлогу" в лісах закарпатської Воловеччини прибуло майже півсотні легковиків та мікроавтобусів. На дорозі ця колона виглядала вражаюче і подібного Закарпаття, схоже, ще не бачило.  А тому й зустрічало автомайданівців із захопленням.

Жодного випадку обурення чи просто незадоволення на всьому шляху автопробігу, що проходив під назвою "МедведЧухай із Закарпаття", не було. Хіба що під час зупинки коло будинку "губернатора" і очільника закарпатських "регіоналів" Олександра Ледиди з воріт садиби, розташованої впритул, вийшов чи то родич, чи то обслуга, і спробував сказати щось в стилі "йдіть працювати, а не займатися дурницями". Але то була особа явно заанґажована і на її буркотіння ніхто особливо не відреагував", -

пишуть автори публікації.

"Охоронець за воротами розташованої неподалік садиби нардепа-"регіонала" Василя Ковача, біля котрої "автомайданівці" також зробили "вітальну" зупинку, виявився значно адекватнішим і навіть зовсім неагресивно перекинувся з пікетувальниками кількома словами", -

пише видання.

В акції взяли участь закарпатці з різних районів, і лише біля одного з мотелів до них приєдналися кілька авто галичан. Також до колони долучився навіть автомобіль відпочивальників з Росії, котрі в такий спосіб активно висловили свою підтримку боротьбі українців за свої свободу та європейськість та незгоду з політикою власного президента.

"У часники автозабігу були готові до всього, надто - після офіційних погроз воловецької влади та фейсбуківських "страшилок" екс-бандита, а нині очільника медведчуківського антиукраїнського "Украинского выбора" на Закарпатті Івана Чубірки. Втім, погрози виявилися звичайними "понтами", натомість підтримка населення - справді вражаючою і масовою", -

йдеться у публікації Закарпаття Онлайн.

 

Як пише видання, міліція не чинила учасникам акції жодних перешкод, а "автомайданівці" не давали жодних приводів для можливих прискіпувань правоохоронців - їхали з абсолютним дотриманням усіх правил дорожнього руху і готовими до будь-яких провокацій. Крім того,багато хто озброївся відеотехнікою, було багато журналістів місцевих та деяких загальнонаціональних ЗМІ.

Уже біля воріт Медведчукової дачі, яка, виявляється, має назву "Ведмежа діброва", відбувся імпровізований мітинг. Жодних акцій вандалізму не було. Максимум, що дозволили собі окремі учасники акції - це наклеїти на ворота листівки та плакати, і "прикрасити" асфальт перед воротами авторськими надписами. Були промови, зачитування заяви АвтоМайдану з оголошенням В. Медведчуку статусу persona non grata на Закарпатті та в Україні загалом, скандування "МедведЧУХАЙ геть!" та "Банду - геть!" та символічне дарування іграшкового ведмедика як символа заборони в’їзду. Був гімн, що його проігнорували міліціонери.

На завершення акції всі фотографувалисяна тлі в’їзду на "ворожу" територію.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...