Медведчук відсудив у письменниці Оксани Забужко аж... двадцять п'ять копійок

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення задовольнити позов лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука до української письменниці Оксани Забужко щодо відшкодування моральної шкоди.
фото zolotonosha.todre.com.ua
фото zolotonosha.todre.com.ua

Про це повідомила прес-служба руху.

В "Українському виборі" нагадали, що 9 грудня минулого року Медведчук подав до суду на Забужко за поширення "недостовірної, образливої і відверто брехливої ​​інформації". В інтерв'ю Радіо Свобода письменниця звинуватила Медведчука у причетності до провокацій проти Євромайдану 30 листопада і 1 грудня, йдеться в повідомленні.

"Враховуючи моральну незначущість відповідачки і сумнівність її інтелектуальної адекватності, суму компенсації Медведчук призначив всього в розмірі 25 копійок. Своїми заявами, брудною і цинічною брехнею окремі особистості сіють розбрат в українському суспільстві, закликають до насильства і агресії. Громадський рух "Український вибір" виступає проти політичних спекуляцій і буде боротися з подібними проявами законними методами в правовому полі", - заявили в русі.

Чи буде подавати апеляцію на рішення суду першої інстанції Забужко - поки невідомо. На телефонні дзвінки письменниця не відповідає і поки ніяк не коментує рішення суду в соцмережах і блогах, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Нагадаємо, після зриву підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом у країні різко загострилася політична криза. Десятки тисяч громадян взяли участь в акціях протесту з вимогою відставки уряду і президента, позачергових виборів Верховної Ради, підписання асоціації з ЄС. Наймасовіші протести проходять у Києві, їх посилив кривавий розгін 30 листопада співробітниками міліції мирної акції студентів на столичному Майдані Незалежності. 1 грудня в Києві відбулося півмільйонне народне віче, протестувальники заблокували Майдан Незалежності, вулицю Хрещатик, зайняли будівлю КМДА, спробували заблокувати Кабмін і Адміністрацію президента. Біля АП на вулиці Банковій стався новий силовий розгін учасників Євромайдану. Постраждали десятки мирних громадян, у тому числі понад 40 журналістів.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...