Янукович легалізував в Україні диктатуру, підписавши все те, що Рада понаприймала у четвер

Президент України Віктор Янукович підписав низку законів, які Верховна Рада ухвалила 16 січня.
фото golos.ua
фото golos.ua

Про це повідомляє президентський сайт.

Зокрема, вже підписано закон про внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян".

Цей закон є суцільним диктаторським комплектом: він, серед іншого, забороняє збирати і поширювати інформацію про силовиків та членів їхніх сімей, обмежує права українців на протести, вводить кримінальну відповідальність за наклеп, зобов'язує інтернет-ЗМІ реєструватися як інформаційні агентства і взагалі - обмежує права людини.

Янукович також підписав закон щодо усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань. Цей закон звільняє від відповідальності також і бійців "Беркута", які били активістів Євромайдану.

Окрім того, підписано закони "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі"; "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України" (спрощують процедуру зняття недоторканості з депутатів); "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо заочного кримінального провадження"; "Про внесення зміни до Закону України "Про безоплатну правову допомогу" щодо відтермінування набрання чинності положеннями пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення"; "Про внесення зміни до статті 197 Податкового кодексу України щодо звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України природного газу"; "Про внесення зміни до статті 297 Кримінального кодексу України щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам’ятників, споруджених в пам’ять про тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни, – радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців"; "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму".

Нагадаємо, що Верховна Рада 16 січня ухвалила держбюджет України на 2014 рік, а також низку законів без обговорення. Більшість документів було ухвалено підняттям рук. Тексти деяких законів стали доступні тільки після того, як депутати за них проголосували.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...