За Конвенцією ООН, кожен "беркутівець" персонально нестиме відповідальність за тортури

Марина Тратнер, яка вивчає міжнародне право в університеті Лунд (Швеція), прокоментувала пункти міжнародного законодавства стосовно подій в Україні.
фото telegraf.com.ua
фото telegraf.com.ua

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, згідно 2 статті 3 параграфу Конвенції ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження і покарання, відповідальність за тортури несе особисто кожна людина, яка їх здійснює.

"Фіксуйте імена тих, хто здійснює тортури. Це буде доказом проти них у майбутньому. Не Янукович, а кожен окремий солдат або офіцер "Беркута", кожен міліціонер чи політик нестиме особисту відповідальність. Президент вже зараз підставляє всіх і кожного, хто захищає його режим і підкоряється його наказам", - закликала активістка.

Нагадаємо, "беркутівці" жорстоко б’ють та навіть відстрілюють активістів на Грушевського в Києві. Є щонайменше троє вбитих снайпером під час сутичок.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...