Україні прогнозують "чорний сценарій": країні загрожує розпад

Україна - поділена.
фото pic.com.ua
фото pic.com.ua

Таку думку висловив колишній радник президента Алєксандра Квасьнєвського у справах східної політики, колишній посол Польщі в Москві Станіслав Цьосек, передає Полське радіо.

На думку дипломата, важко передбачити розвиток ситуації в Україні. Цьосек не виключає "чорного сценарію": "Найгірший сценарій - це громадянська війна і розпад країни. Маємо запальний пункт, який може розлитися, під своїм східним кордоном. Україна - поділена, це дуже виразно видно. І цього я найбільше побоююся", - зізнався Станіслав Цьосек.

Однак він бачить шанс на порозуміння між владою та опозицією.

"Я вважаю, що слід дати обидвом сторонам час, щоб знайти вихід із ситуації. Ще не згасла надія і шанси на мирне вирішення цього конфлікту в Україні. Обидві сторони намагаються розмовляти, але вони перелякані тим, що втрачають контроль над розвитком ситуації", - заявив С. Цьосек.

Нагадаємо, вночі з 23 на 24 січня МВС та Генеральна прокуратура заявили, що міліція не буде застосовувати сили проти учасників протестів на Майдані. Прокуратура запевнила, що буде випущено з-під арештів активістів, затриманих під час боїв на вулиці Грушевського. Влада, однак, ставить умову - протестувальники повинні відступити з вулиці Грушевського.

Демонстранти відступати не хочуть, і розширюють свою територію. Вночі Євромайданом було проголосовано вихід з діалогу з владою, згодом один з лідерів, Арсеній Яценюк, оголосив, що переговори з владою продовжаться сьогодні.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...