Крим оголосив про незалежність і суверенітет, але від приєднання до Росії не відмовився (ДЕКЛАРАЦІЯ)

Верховна рада Автономної Республіки Крим сьогодні на позачерговому пленарному засіданні прийняла декларацію про незалежність Криму і міста Севастополя.
фото vinnitsaok.com.ua
фото vinnitsaok.com.ua

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу кримського парламенту.

За затвердження декларації проголосували 78 депутатів Верховної ради АРК.

Декларацію підписали голова Верховної ради Криму Володимир Константинов і голова Севастопольської міської ради Юрій Дойніков.

Текст декларації такий:

Ми, депутати Верховної ради Автономної Республіки Крим та Севастопольської міської ради, виходячи з положень Статуту Організації Об'єднаних Націй і цілої низки інших міжнародних документів, які закріплюють право народів на самовизначення, а також беручи до уваги підтвердження міжнародним судом ООН щодо Косово від 22 липня 2010 р. того факту, що одностороннє проголошення незалежності частиною держави не порушує жодних норм міжнародного права, спільно приймаємо рішення:

1. У випадку, якщо в результаті запланованого на 16 березня 2014 р. прямого волевиявлення народів Криму буде прийнято рішення про входження Криму, включаючи Автономну Республіку Крим і місто Севастополь, у склад Росії, Крим після референдуму буде оголошений незалежною та суверенною державою з республіканською формою правління.

2. Республіка Крим буде демократичною, світською і багатонаціональною державою, яка зобов'язується підтримувати мир, міжнаціональну і міжконфесійну злагоду на своїй території.

3. Республіка Крим як незалежна і суверенна держава у випадку відповідних результатів референдуму звернеться до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим на основі відповідного міждержавного договору в склад Російської Федерації нового суб'єкта Російської Федерації.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...