На McDonald's у США подали до суду за порушення трудового законодавства

Відразу сім працівників міжнародної корпорації McDonald's позиваються до своїх роботодавців за порушення тими трудового законодавства.

До судів відразу трьох американських штатів - Нью-Йорка, Каліфорнії і Мічигану - подано сім позовів проти відомої корпорації McDonald's, що володіє однією з найбільших у світі мереж ресторанів швидкого харчування. Як повідомили на прес-конференції адвокати позивачів, компанію звинувачують у систематичних порушеннях трудового законодавства, у тому числі заниженні заробітної плати та відмовах у перервах на обід, повідомляє ИТАР-ТАСС.

У двох позовних заявах, поданих у штаті Мічиган, зокрема стверджується, що в одному з ресторанів мережі McDonald's в Детройті від співробітників вимагали приходити на роботу раніше терміну і при цьому не оплачували зайвий час. Крім того, працівникам доводилося самостійно оплачувати догляд за уніформою , таким чином, з урахуванням цих витрат, їхня зарплата виявилася нижчою за мінімально допустиму законом, яка становить у США 7,25 долара на годину.

"Ми і без того дуже мало отримуємо, - зазначила одна з позивачок Шернелл Грандберрі. - Пора б уже McDonald's перестати порушувати закон для збільшення свого прибутку. Годинни, які ми відпрацювали, повинні бути оплачені".

За даними місцевих ЗМІ, середня місячна зарплата рядових співробітників McDonald's у США трохи перевищує 1,2 тис. доларів.

У судових позовах, поданих в Каліфорнії, зазначається, що керівництво McDonald's затримувало плату за понаднормову роботу, а також відмовляло в перервах на обід.

"Ми розкрили кілька злочинних  схем, проте всі вони служать  одній меті - знизити трудові витрати за допомогою затримання зарплат співробітників McDonald's", - пояснив адвокат Майкл Рубін, який представляє інтереси низки позивачів.

У позовах, поданих в Нью-Йорку, стверджується, що співробітникам ресторану не були відшкодовані часові та грошові витрати на прання їх уніформи.

"Враховуючи, що в McDonald's платять  так мало, той факт, що співробітників змушують самостійно і за свої гроші прати уніформу, означає, що їх зарплата виявляється нижчою за дозволений законом рівень", - підкреслив адвокат Джим Риф.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...