США готові заморозити близько 40 мільярдів доларів путінських активів

Америка готова підсилити санкції проти Росії, спрямувавши їх конкретно проти президента цієї держави Володимира Путіна.

Як пише Гордон, особисті фінанси президента Росії схоже опинились під загрозою. На тлі повідомлень прес-секретаря Білого дому Джея Карні про підготовку до нових масштабних санкцій щодо Росії, США готуються розіграти "особисту карту" проти Путіна, пише оглядач The Times Майкл Еванс.

На відміну від країн ЄС, які є економічно залежними від Росії, у США немає тісних зв'язків з економікою РФ, що "розв'язує руки" американському уряду у протистоянні з Путіним.

Статки президента Росії, які оцінюються у близько $40 млрд. і зберігаються в банках Швейцарії, можуть бути заморожені. Проблемою є те, що Путін зберігає гроші не під своїм іменем, але, на думку Еванса, в американському уряду є фахівці, які можуть визначити справжнє походження активів.

Відповідальним за пошуки багатств Володимира Путіна, швидше за все, стане відділ фінансової розвідки Держказначейства США, який раніше заморозив іноземні активи Аль-Каїди і брав участь у плануванні перших двох "хвиль санкцій" проти РФ.

Незважаючи на те, що США можуть заарештувати активи тільки в американських банках, факт того, що при спробі перевести гроші в долари, вони будуть проходити через фінустанови Америки, дає Казначейству США можливість блокувати гроші навіть без згоди іноземного банку.

"Ми не можемо викручувати  банкам руки, але, якщо до індивідуальної особи застосуються санкції, ми очікуємо співпраці", - заявило джерело в міністерстві фінансів США.

Нагадаємо, що президент США Барак Обама досить стримано відреагував на Женевські домовленості. Результати чотиристоронніх переговорів вселяють певну надію, але потрібно бути готовими ввести нові санкції, сказав Обама.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...