Як Королевська та Шемчук дітей намагались розвеселити

"В обласному бюджеті передбачені кошти для будівництва будинків сімейного типу на цей і на наступний рік. У державі не все гаразд для того, щоби розвивалася економіка, але на дітях ніхто економити не буде", - заявив сьогодні голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук під час відкриття першого у Яворівському районі будинку сімейного типу.

Будинок збудували у селі Домажир за кошти, зібрані благодійними організаціями. Загалом вдалося акумулювати 1 мільйон 200 тисяч гривень. Із цієї суми 836 тисяч гривень використали безпосередньо для будівництва будинку, площа якого 234 метри квадратні. Решту грошей використають для будівництва подібних будинків. Яких, за словами Шемчука, на Львівщині планують спорудити ще 20. Цей, четвертий за рахунком в області, звели за канадською технологією. Остання дозволяє швидкими темпами завершити будівництво. До прикладу, у травні цього року Віктор Шемчук особисто прибув у Домажир закладати наріжний камінь під будівництво.

До завершення цього року в області заплановано відкрити ще один подібний будинок. Адже на Львівщині є 81 дитина для всиновлення. Якщо порівнювати з минулим роком, то рівень всиновлення знизився - сім'ї хочуть прийняти маленьких дітей.

Тим часом міністр соціальної політики України Наталія Королевська повідомила, що відкритий сьогодні на Львівщині будинок сімейного типу став 847-им за рахунком у державі.  За її прогнозами, наступного року буде споруджено ще 300 будинків сімейного типу.

"Починаючи з 2014 року дітей, які ставатимуть сиротами, не віддаватимуть в інтернати, а влаштовуватимуть у сімейні форми виховання", - запевнила міністр.

Наталія Королевська прозвітувала, що в Україні вже 800 дітей забрали з інтернатів і влаштували у нові родини.

"На жаль, ми маємо 16 тисяч дітей, які проживають в інтернатах. Більшість із них - старші 5 років. А їх влаштувати в сім”ї важче", - додала вона.

Текст Ольга Карабан, фото Сашко Чорний 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.