"Карпати" сенсаційно обіграли "Шахтар"

Додаткових шість із половиною хвилин не дозволили "гірникам" зрівняти рахунок.
"Гірники" зупинилися у підніжжя "Карпат" (фото fckarpaty.lviv.ua)
"Гірники" зупинилися у підніжжя "Карпат" (фото fckarpaty.lviv.ua)

У матчі 9-го туру чемпіонату України львівські "Карпати" сьогодні сенсаційно перемогли донецький "Шахтар".

"Гірники" сьогодні грали без свого капітана Даріо Срни, який пропускав матч через перебір жовтих карток. Попри єдину перемогу у своєму активі після восьми ігор, "зелено-білі" вийшли на гру зарядженими. І вже на 8-й хвилині Олександр Гладки скористався помилкою захисту гостей (Ізмаїлі головою скидав на Ракицького) і реалізував вихід один на один з Каніболоцьким.

"Шахтар" відігрався на 23-й хвилині, коли Дуглас Кошта забив здалеку красивим ударом.

За нічийного рахунку команди пішли на перерву. Статистика першого тайм засвідчила перевагу "Шахтаря" 55 % часу володіння м’ячем, 2 у "Карпат" проти 10 ударів у "Шахтаря" по воротах (щоправда, у рамку влучили по 2 два рази).

Переломний момент настав на 49-й хвилині, коли Штрашкевич вривався у карний майданчик і першим був на м’ячі, прокинувши повз Каніболоцького, який на дещицю секунди запізно вийшов на перехоплення. "Карпатівець" за інерцією врізався у воротаря "гірників" і завалився на газон. Головний суддя Олександр Дердо свиснув у бік воріт "Карпат, що викликалу масу негативних емоцій у не чисельної вболівальницької аудиторії та головного тренера "Карпат" Олександра Севідова. Після консультацій зі суддею за лінією воріт рефері кардинально поміняв свою думку і призначив пенальті у ворота "Шахтаря". Младен Бартуловіч лівою потужно пробив у лівий горішній кут без шансів для Каніболоцького, який стрибав у протилежний бік.

Бартуловіч через 10 хвилин зробив дубль, реалізувавши штрафний ударом метрів на 40 - сфера дугою залетіла у кут, не зачепивши жодного футболіста.

Скоротити відставання підопічні Мірчі Луческу змогли на 72-й хвилині, коли Ізмаїлі майже з ліній штрафної потужно зарядив у ближній кут, де перебував кіпер "Карпат" Ільющенков. Удар був такої сили та траєкторії, що воротар просто не встиг виставити чітко руки, від яких сфера зрикошетила у ближню "дев’ятку".

Ще до рахунку 3:2 на користь господарів у декого з гравців здавали нерви. Тож суддя у другому таймі показав 6 жовтих карток. Дві останні, щоправда, отримували "карпатівці" за затримку часу. Але навіть доданих 6 хвилин (суддя свиснув на півхвилини пізніше) не дозволили найбагатшому клубові чемпіонату України бодай зрівняти рахунок. Після гри Мірча Луческу принципово відмовився потиснути руку своєму колезі Олександрові Севідову, який підійшов до нього. Румунського фахівця зрозуміти можна - "Шахтар" розпочав скочуватися донизу. У випадку завтрашньої перемоги "Металіста" над київським "Динамо", відставання «гірників» від харків’ян становитиме 4 очки. У "Карпат" після 9-ти турів 10 очок і потенційно потрапляння у десятку кращих команд.

"Карпати" - "Шахтар" - 3:2

Голи: Гладкий (8), Бартуловіч (51, ​​з пен.), Бартуловіч (61) - Дуглас Коста (23), Ісмаїлі (72).

Склади команд:

"Карпати": 29. Ільющенков; 17. Страшкевич (15. Елла, 65); 24. Пашаєв, 21; Балажіц, 9. Федорчук; 11. Бартуловіч (19. Мартинюк, 87); 27. Голодюк, 32; Пластун, 8; Костевич, 39; Васін; 10. Гладкий (20. Зеньов, 63) 

"Шахтар": 32. Каніболоцький;14. Кобін; 5. Кучер; 44. Ракицький; 31. Ізмаїлї; 6. Степаненко, 24; Гречишкін (77. Ілсінью, 57) ; 29. Тейшейра, 28; Тайсон (8. Фред, 73); 20. Коста (11. Едуардо, 65) , 9. Адріано 
 

Попередження: Балажіц 54, Федорчук 58, Голодюк 94, Ільющенков 95 -  Кучер, 38; Тайсон, 43; Каніболоцький, 50; Едуардо, 67

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.