Більшість українців підтримує поступки влади заради припинення війни на Донбасі

Менше чверті українців виступає за війну у Донбасі
Близько однієї третини (32%) населення України віком від 16 років мають переконання, що українська влада має зробити будь-які поступки, щоб припинити військовий конфлікт в Донбасі.
 
Також майже третина (29%) не виключає можливості перемовин, на окремі поступки піти можна, але лише якщо це буде доцільно.
 
Напопулярнішою поступкою, яку схвалюють 21% респондентів є надання територіям так званих "ДНР" та "ЛНР" спеціального статусу на певний час із неповним контролем з боку України (що передбачено Мінськими угодами).
 
Також розповсюдженими відповідями стали визнання російської мови другою державною на всій території України iз закріпленням цього в Конституції (12%) та відмова вiд вступу до НАТО i закрiплення нейтрального статусу України в Конституцiї (11%).
 
Разом з тим, 21% респондентів впевнені, що влада не має йти на будь-які поступки, а повинна мобiлiзувати населення, домогтися допомоги західних держав та звільнити Донбас військовим шляхом. Ще 18% не мають чіткої позиції щодо цього питання. Про це говорять результати дослідження GfK Ukraine у лютому 2015 року.
 
На Заході та Півночі більшість респондентів вважають, що війна має бути "до переможного кінця". Так, варіант "Владi не потрiбно йти нi на якi поступки, а мобiлiзувати населення, домагатися допомоги Заходу i звiльняти Донбас вiйськовим шляхом" обрали відповідно 42% та 34% мешканців цих регіонів.  Разом з тим, населення Півдня (44%) та Сходу (54%) переконані в тому, що влада має піти на всi поступки, які будуть необхідні щоб припинити війну.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...