Про податки будуть знати і школярі

З першого вересня українським старшокласникам викладатимуть новий предмет - основи податкових знань. Першими основи податкової грамотності, свої права та обов’язки як майбутніх платників податків і важливість оподаткування для сталого розвитку суспільства в цілому вивчатимуть дев’ятикласники.

Перед масовим впровадженням спецкурсу підручник для учнів 9-х класів пройде випробування на референтній групі в окремій школі.

Але це ще не всі наразі нововведення Міністерства освіти та науки України. В школах України буде введено обов'язкове вивчення другої іноземної мови крім англійської. А до 2018 року українським школярам також можуть надати право самостійно вибирати предмети.

Як зазначив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Олег Єресько, «плануємо, що вже у 2018 році 10-ті та 11-ті класи стануть профільними, й діти зможуть обирати предмети, які їм допоможуть у майбутній професії. 18 годин на тиждень буде присвячено обов'язковим предметам, і ще 20 - вибірковим. Останній блок розбивається на частини - спецкурси, вибірково-обов'язкові та додаткові години. Так, якщо учень зробить математику профільним предметом, то він не буде ходити на неї, як на обов'язковий предмет. Кількість годин з математики збільшиться, і будуть викладатися групі поглиблено».

За його словами, буде доступний вибір одного спецкурсу, а на інший час будуть розставлені спеціальні предмети. Серед інших можливостей - вибір двох вибірково-обов'язкових предметів на період 10-го і 11-го класів.

Проект пропонує поділити класи на профільні підгрупи приблизно по вісім чоловік, з 8-го і 9-го класів. Перепрофілювання стосуватиметься і вчителів, яких почнуть готувати для викладання різних предметів у вузі або на спеціальних курсах. У той же час, в списку обов'язкових предметів залишилася фізкультура.

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.