Херсонес у списку ЮНЕСКО

До списку всесвітньої спадщини внесена ще одна українська номінація - Херсонес Таврійський

Він складається з декількох заповідних ділянок, які є частиною античного Херсонеського городища і його сільськогосподарської округи - хори. Хора - це унікальні фрагменти ділянок сільськогосподарських околиць стародавнього міста. Єдиний подібний приклад в Європі, який дає можливість зрозуміти систему організації господарської діяльності та розподілу території між громадянами античного міста. Херсонес є єдиним в Північному Причорномор'ї цілісно збереженим зразком античного міста, яке існувало з V століття до н.е. по XIV століття н.е. Тут збереглися залишки міського планування вулиць, житлових, господарських та культурних споруд тощо. 

Відтепер до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО входять вже сім культурно-архітектурних та природних об'єктів, що знаходяться на території України. Цікаво, що приблизно 50 об'єктів з різних країн номінувалися на внесення до списку ЮНЕСКО, і третина з них не була включена. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...