Член британської королівської родини привезе до Львова 29 ретро-літаків

Планом заходів з реалізації військово-історичного проекту “Клуб любителів старовинної авіації Air Sujadron”, затвердженим відповідним розпорядженням Кабінету міністрів, передбачається переліт в Україну 29 старовинних літаків, пілотованих їхніми власниками - членами клубу.

30 червня гості прибудуть до Львова, 1-4 липня будуть перебувати у Києві, 5-8 – в Севастополі, а 9 – у Вінниці.

30 червня - 10 липня в Україні у складі делегації Клубу любителів старовинної авіації Air Sujadron перебуватиме член британської королівської родини принц Майкл Кентський.

Про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебійніс.

Крім того, планується, що в ході візиту принц виступить з лекцією перед студентами Національного авіаційного університету.

Також передбачаються зустрічі принца з керівництвом Міністерства оборони, Повітряних сил Збройних сил України та Військово-морських сил ЗСУ.

Крім того, планується відвідання державної компанії “Антонов”, Державного музею авіації, а також здійснення демонстраційних польотів.

Передбачається, що літаки клубу кількома групами перетнуть повітряний кордон України 30 червня. Літаки вилітатимуть з авіабази у Польщі.

Під час перебування в Києві планується серед іншого відвідання однієї з баз Повітряних сил та проведення спільного з літаками Повітряних сил України польоту на аеродромі “Жуляни”.

Також передбачається низка заходів в історичних місцях Криму.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...