Меркель не поїде до Хорватії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель скасувала запланований візит до Хорватії, що мав відбутися з нагоди вступу країни до ЄС. Офіційний представник уряду ФРН спростував повідомлення про політичні причини відмови.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель відмовилася від участі в урочистостях на честь вступу Хорватії до Європейського Союзу. Про це заявив у Берліні офіційний представник відомства федерального канцлера Штеффен Зайберт. Він також спростував повідомлення хорватських газет про політичні причини скасування візиту Меркель на Балкани. Федеральний уряд на урочистостях представлятиме держміністр МЗС ФРН Міхаель Лінк.

Раніше хорватські медіа повідомили, що причиною скасування візиту канцлера Німеччини стала відмова офіційного Загреба екстрадувати колишнього главу спецслужби тодішньої Югославії Йосипа Перковича. Петраковича було оголошено у міжнародний розшук у зв'язку з його причетністю до вбивства в Німеччині в 1983 році хорватського дисидента. Хорватська опозиція звинувачує уряд в тім, що він має намір за два дні до офіційного вступу країни до Євросоюзу провести через парламент закон, що захищає Перковича від екстрадиції.

Нагадаємо, з 1 липня 2013 року Хорватія має стати 28 країною ЄС.  Загреб виконав 10 головних умов, необхідних для прийняття до Євросоюзу, про це заявили в Брюсселі у вівторок, 26 березня. Єврокомісія вважає, що Хорватія готова до вступу в ЄС. Разом з тим Загреб закликали продовжувати державні та економічні реформи, а також посилити боротьбу з корупцією та організованою злочинністю.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.