Найбільше заробляють в Києві, найменше – в Тернополі

За останні п’ять місяців найкраща динаміка росту зарплати в Україні спостерігається в містах Києві та Севастополі, Запорізькій, Херсонській, Хмельницькій, Житомирській та інших областях.

За перші 5 місяців нинішнього року, за даними Державної служби статистики, середня зарплата штатних працівників в Україні зросла на 253 гривні і становить на сьогодні 3 253 грн. Найбільше отримують кияни - середня зарплата по місту - 5 013 грн, повідомляє Укрінформ. Найменше - працівники Тернопільської області - 2 326 грн, хоча й у цьому регіоні середня зарплата штатних працівників зросла на 235 грн.

Якщо оцінювати ріст заробітної плати за видами економічної діяльності, то, найбільшу добавку отримали працівники в галузі фінансової та страхової діяльності, сільського господарства, складського господарства та допоміжної діяльності в сфері транспорту, професійної, наукової та технічної сфер, охорони здоров'я, освіти, інформації та телекомунікації, будівництва, державного управління, оборони, обов'язкового соціального страхування.
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.