Росія дріб’язково нашкодила Литві

Санітарному лікарю Геннадієві Оніщєнку цього разу не сподобалося молоко з Прибалтики.
Прибалти розвернуть молоковози в інший бік (фото ntv.ru)
Прибалти розвернуть молоковози в інший бік (фото ntv.ru)

Росспоживнагляд учора запровадив обмеження на ввезення до Росії молочної продукції низки литовських виробників. Про це повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Гєннадій Оніщєнко. "Перевірки, про які ми напередодні заявляли щодо литовської молочної продукції, дають нам підстави для запровадження обмежувальних заходів доступу на російський ринок для окремих виробників з Литви", - цитує Оніщєнка tyzhden.ua.

Водночас чиновник не назвав перелік литовських виробників, до продукції яких Росія запровадила обмеження. Щоправда, литовським виробникам молока від таких вибриків Росії ні холодно, ні спекотно - за даними голови Національної спілки виробників молока Андрєя Данілєнка, Литва не є ключовим гравцем на російському молочному ринку, оскільки її частка становить менше 1%.

Водночас 17 вересня міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що влада країни планує залучити інституції Європейського союзу для захисту від розпочатої Росією торгівельної війни.

Нагадаємо, що Європейський парламент 12 вересня цього року схвалив резолюцію, в якій називає неприйнятними дії Росії щодо країн Східного партнерства і закликає Європейську комісію до конкретних дій на підтримку цих країн. Крім цього, висловлюється підтримка підписанню й парафуванню на саміті у Вільнюсі наприкінці листопада тих угод про асоціацію з країнами Східного партнерства, які будуть готові для цього. Україна, Грузія та Молдова планують підписати чи парафувати угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС.

Російська влада неодноразово заявляла, що підписання Україною угоди з ЄС призведе до ускладнення її економічних стосунків із Росією. Також останній не подобається підтримка Литвою України у питанні євроінтеграції. Тож після тимчасових обмежень і перепон українських товарів Путін і Медвєдєв узялися і за українських союзників. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...