Збірна України громить Сан-Маріно і… пролітає на стикові матчі

Збірна Польщі не змогла зупинити Англію та допомогти українцям вийти на чемпіонат світу-2014 у Бразилії напряму з першого місця у групі Н.
Девіч зробив хет-трик (фото ffu.org.ua)
Девіч зробив хет-трик (фото ffu.org.ua)

На 11- хвилині півзахисник "Динамо" Андрій Ярмоленко небезпечно пробивав лівою, воротар парирував на кутовий. Але вже через хвилину Марко Девіч застосував хитрощі і впав у карному. Жовту отримав захисник Делла Вале, а нападник "Дніпра" Євген Селезньов реалізував пенальті. А вже через 2 хвилини Девіч подвоїв перевагу. Не минуло й 4-х хвилин, як після подачі Русланом Ротанем дубль на свій рахунок ударом головою записав Селезньов. На 28-й хвилині Олег Гусєв міг збільшувати перевагу до 4:0 – після індивідуальних дій Ярмоленка на правому фланзі і пасу на Олега, останній пробивав низом у ближній кут, проте кіпер відбив на кутовий. Перший тайм завершився спробами українців забити, а господарів бодай здалеку пробити в бік воріт П'ятова.

Другий тайм підопічні Михайла Фоменка розпочали з голу від Марка Девіча головою на 51-й хвилині після пасу з лівого флангу В'ячеслава Шевчука. А вже на 55-й хвилині Ярмола забиває 5 м'яч. Перед цим був удар непоганий удар головою Селезньова, але воротар робить супер-сейв і переводить на кутовий. А вже на 56-й хвилині Марко Девіч знову заробляє пенальті і сам його реалізовує. Далі була справа за парою Девіч-Безус. Перший міг і сам пробивати з гострого кута, але віддав несподіваний пас на Романа, який за хвилю до того вийшов на заміну та не змарнував нагоди. Мандзюк на останніх хвилинах гри довів рахунок до 8:0.  

В Англії, на жаль для українців, дива не сталося - збірна Польщі не змогла переграти господарів. Наприкінці першого тайму гол забив Вейн Руні, а на 88-й хвилині - Джерард. А от у другому найбільш реальну нагоду втратив Роберт Левандовскі, який вийшов один на один, пробив, але кіпер скоротив відстань до поляка і краєм корпусу зупинив круглого. Захисники тут же винесли м'яс на аут. Проте Джерарда наприкінці гри стримати не змогли. Як і забити бодай один м'яч.

Збірна Молдови у гостях несподівано обіграла Чорногорію, що тривалий період часу очолювали групу Н, з рахунком 4:1.

Таким чином, збірна України зіграє стикові матчі. Ім'я свого суперника українці дізнаються у понеділок, 21 жовтня. Ним може стати хтось із цих чотирьох команд: Франція, Швеція, Румунія, Ісландія.

Склади команд:

Збірна Сан-Маріно: Сімончіні, Ф.Вітайолі (Дженжіні, 85), Палацці, Берретті, Сімончіні, Делла Валле (К), Валентіні (Бенедеттіні, 74), Баттістіні, Ріналді, М. Вітайолі, Червелліні

Запасні: Макалузо, Бенедеттіні, Бьянчі, Болліні, А.Делла Валле, Гаспероні, Дженжіні.

Збірна України: П 'ятов, Тимощук (К), Кучер, Ярмоленко (Федецький, 67), Гусєв, Коноплянка (Морозюк, 77), Селезньов (Безус, 64), Шевчук, Ротань, Мандзюк, Девіч

Запасні: Коваль, Худжамов, Дедечко, Федорчук, Ковпак, Зозуля, Безус, Федецкій, Морозюк, Гай, Ракіцький, Едмар

Попередження: Делла Вале, 12, 90+1; М. Вітайолі, 17: Ф. Вітайолі, 77; Червелліні, 87 - Коноплянка, 60

Вилучення: Палацці, Делла Вале

Голи: Селезньов, 13 (пен.), 19; Девіч, 15, 51, 58 (пен.); Ярмоленко, 55; Безус, 65; Мандзюк, 90

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.