Януковича просять, щоб Партія регіонів припинила нещадну експлуатацію дітей

Правозахисні організації звинуватили Партію регіонів у використанні школярів для участі в її мітингах.
Правозахисники навели факти такої експлуатації (фото gazetavv.com)
Правозахисники навели факти такої експлуатації (фото gazetavv.com)

Дев'ять правозахисних організацій скерували президентові Вікторові Януковичу і Партії регіонів звернення, в якому заявили, що ПР незаконно залучає неповнолітніх для участі в масових акціях.

Як пише "КоммерсантЪ-Украина", документ, зокрема, підписали учасники громадського проекту "Без кордонів" центру "Соціальна дія", Центру громадянських свобод, Центру інформації про права людини, представники правозахисного центру "Поступ" і кримського правозахисного центру "Дія".

Автори листа уточнюють, що мітинг 3 вересня в Луганську на честь дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників "перетворився на агітаційний захід правлячої партії", під час якого близько 5 тис. школярів і студентів Луганської області змушені були тримати в руках "сотні прапорів Партії регіонів".

У ПР і обласних управліннях освіти стверджують, що правозахисники не мають доказів, які підтверджують подібні звинувачення. Зокрема, виконувач обов'язків начальника управління освіти Кіровоградської міськради Тетяна Єременко заявила, що не пам'ятає випадків , коли "учнів виганяли б на мітинг силою".

На думку "регіонала" Вадима Колесніченка , звинувачення правозахисників не мають доказів.

У свою чергу, уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко готовий розглянути звернення правозахисників.

 

"У дітей є право висловлювати свою громадянську позицію, але використовувати неповнолітніх проти їхнього бажання категорично заборонено. Ми будемо боротися з такими випадками, якщо вони підтвердяться", -

заявив Павленко.

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.