Прикарпатським студентам зарахують Євромайдан як пропуски з поважних причин

Ректори деяких навчальних закладів повідомили, що дні з 25 по 29 листопада будуть зараховані студентам як пропуски з поважних причин.
фото gazeta.lviv.ua
фото gazeta.lviv.ua

Про це повідомляє Радіо Свобода.

До слова, сьогодні понад десять тисяч студентів вищих навчальних закладів, а також коледжів та технікумів зібралися на Вічевому майдані в Івано-Франківську на всеукраїнський студентський страйк проти зупинення курсу на асоціацію з ЄС.

На сцені біля наметового містечка студенти встановили дерев’яну труну, на якій чорним було написано "таёжный союз". Студенти скандували "Україна - це Європа!".

Крім того, на Євромайдані Івано-Франківська почав працювати так званий вуличний університет. Першим виступив доктор історичних наук, професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, депутат обласної ради Сергій Адамович. Він зазначив, що ніхто не може дорікнути, ніби студенти не вчаться, і першою лекцією вуличного університету стала тема "Як Україна розвивалася ці 20 років".

На Євромайдані виступали учасники студентської революції 90-х років, тодішній голова "Студентського братства" Віталій Перевізник, письменниця Ольга Деркачова, студенти прикарпатських вишів, до мікрофона міг підійти будь-хто з охочих.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.