Влада легалізувала репресії, перевівши їх у правове поле, заявила Карпачова

Колишня уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова розкритикувала підписані президентом Януковичем закони, які, на її думку, суперечать Конституції України та міжнародним зобов'язанням.

Півторамісячне очікування усього українського суспільства та міжнародної спільноти, що відповідно до конституційного принципу невідворотності покарання винні у брутальному застосуванні сили до мирних протестувальників 30 листопада 2013 року будуть притягнуті до персональної відповідальності, виявилося марним. На жаль, влада пішла шляхом правової легітимації репресивних дій правоохоронних органів і судової системи, схваливши голосами "більшості" Закони України № 3879 і № 3587 від 16 січня 2014 року.

Про це заявила Ніна Карпачова, яку цитує  прес-служба "Батьківщини".

За словами першого Омбудсмана, прийняті 16 січня закони суперечать Конституції України, стандартам прав і свобод людини, міжнародним зобов'язанням України та прецедентним рішеням Європейського суду з прав людини.

Карпачова наголосила, що ці закони порушують низку свобод громадян, а репресивно спрямовані норми цих документів суперечать заявленому Президентом України Януковичем курсу щодо гуманізації українського законодавства.

Але найнебезпечнішим, на думку Н. Карпачової, є те, що норми цих законів не сприятимуть розв'язанню у правовий спосіб існуючих соціальних конфліктів, а навпаки - поглиблюватимуть суспільне протистояння і, тим самим, у випадку набуття чинності - вестимуть до загострення безпрецедентної суспільно-політичної кризи, що може призвести навіть до втрати незалежності України.

Дивіться відео: В Україні сталося щось гірше, ніж введення надзвичайного стану

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...