Компанія януковичівського мультимільйонера Курченка завдала "Нафтогазу" і держбюджету величезних збитків

Порушено кримінальну справу проти компанії СЄПЕК (ВЕТЕК), яка належить Сергієві Курченкові, який за часів президентства Віктора Януковича став мультимільйонером.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За словами міністра, компанія СЄПЕК (ВЕТЕК) через 4 дочірні компанії в 2012-2013 роках ввезла на територію України нафтопродуктів на суму 25 млрд. грн. для переробки та подальшого реекспорту. Продукція, насправді, була реалізована на території держави без митного оформлення та сплати податків і зборів, від чого бюджет втратив близько 7 мільярдів гривень.

"З метою прикриття злочинної діяльності був створений ряд фіктивних підприємств, які за підробленими документами реалізовували нафтопродукти на території без сплати податків легальним оптовим постачальникам палива", - повідомив Аваков.

Також відкрито кримінальну справу щодо нанесення компанією Курченка збитків НАК "Нафтогаз" на суму 1,6 млрд.грн.

Як нагадує ЛІГАБізнесІнформ, раніше мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що Курченко винен харківському обласному бюджету за придбання стадіону "Металіст" 300 млн. грн.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...