За введення військ в Україну Рада Федерації Росії голосувала з грубими порушеннями

Розслідування російського інтернет-видання "Lenta.ru" показало, що верхня палата російського парламенту схвалила рішення про введення військ в Україну з порушеннями регламенту.

Журналісти проаналізували запис позачергового засідання Ради Федерації 1 березня. На записі, оприлюдненому офіційним телеканалом верхньої палати російського парламенту, видно, як після реєстрації сенаторів виявляється, що кворуму на засіданні немає, повідомляє Українська служба BBC.

Після цього, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко заявляє, що частина тих сенаторів, які запізнилися, попросили "приєднати їхні голоси". Через хвилину зареєстрованими виявляються вже не 78, а 85 сенаторів - на одну людину більше, ніж необхідно для мінімального кворуму, і Матвієнко оголошує засідання відкритим.

При цьому, за введення російських військ в Україну голосують вже 90 сенаторів.

Відповідно до регламенту, мала бути проведена додаткова реєстрація, повідомляє "Lenta.ru". Персональні картки сенаторів, які не встигли зареєструватися, мали б бути заблоковані на час голосування, чого, вочевидь, не відбулося.

Порушення регламенту може стати приводом для позову до Конституційного суду Росії про скасування ухваленого рішення.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...