Путін цинічно вимагає від України стати федерацією - Financial Times

У своїй аналітичній статті британська газета зауважує, що Росія сама є федерацією, але при цьому зовсім не зважає на права нацменшин на своїй території.

Про це написала The Financial Times в редакційній статті, інформує ТСН.

На думку оглядача видання, Україна є надто централізованою, і тому від передачі певних повноважень в регіони вона лише виграє. Однак, наміри Росії полягають не в тому, щоб зробити Україну сильнішою.

"Захід не повинен мати  ілюзій щодо того, що саме Кремль має на увазі під "федералізацією". Путін хоче, щоб російськомовні регіони України отримали від Києва таку автономію, щоб в результаті вони змогли вести двосторонні відносини з Москвою", - пише газета.

Оглядач зауважує, що пропозиція федералізації України - це "запрошення для Заходу" взяти участь в поділі України.

"Захід запрошують погодитися  на повний переділ України, при  тому, що ніж тримає Путін", - пише видання.

Кремль забуває, що Росія теж федерація. Але при цьому вона залишається централізованою країною, яка не зважає на права нацменшин, нагадує The Financial Times.

"Коли Чеченська республіка  спробувала отримати незалежність  від Росії, вона була безжально  придушена Москвою, останнього разу  за наказом Путіна", - наголошує британське видання.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...