Восени на великі екрани вийде перший український фантастичний трилер

Фільм складе конкуренцію голлівудським блокбастерам на великих екранах.
 
Ключові ролі у фільмі Віталія Потруха виконали актор театру та кіно і радіоведучий Андрій Джеджула, талановита актриса Ірина Новак і народний артист України Сергій Романюк. Про це повідомили організатори.
 
Головна українська кінопрем’єра осені відбудеться 1 жовтня.
 
Стрічка розповідає про паралельні світи. Результатом невдалого експерименту стала техногенна катастрофа, наслідки якої лишаються невивченими. У зоні відчуження з’являються лише мародери. Звичайні люди в цій місцевості дивним чином зникають. Головні герої картини – мрійливий мародер, жінка, що втратила сім’ю та засуджений суспільством науковець –волею обставин опиняються у незвичайному місті з власними законами. Чи можна втекти від долі? Що робити, коли твій світ змінився назавжди?
 
Андрій Джеджула, який зіграв роль сталкера, що полює у зоні за артефактами, зазначив: «Мені дуже пощастило з роллю, тут я граю бешкетника, а вони подобаються всім. Але мій герой наділений моральними цінностями, для нього важливі поняття любові, відносин, розуміння».
 
Усі актори, задіяні у фільмі «Загублене місто», українські. Дмитро Лінартович, головний актор фільму «Той, хто пройшов крізь Вогонь», та Костянтин Лінартович, що зіграв Богдарна Хмельницького у фільмі «Гетьман» (2015), тут виконали ролі другого плану. Також у фільмі знімалися провідні актори театру і кіно Валерій Легін, Євген Капорін та інші.
Картина створена кіностудією художніх фільмів ім. О.Довженка за підтримки Державного агентства з питань кіно. На момент зйомок, бюджет фільму складав 6 млн. грн.
 
«Приємно, що мій перший фільм зняли саме на кіностудії Довженка, де вийшли одні з найкрутіших українських картин. Крім того, для мене дуже важливо, що «Загублене місто» це не шароварне кіно, не один з шаблонних і звичних фільмів, які вкоренилися в українській кінотрадиції. Цей фільм – нові двері для українського кіно і ще один крок у бік розвитку національного кінематографа» – Андрій Джеджула.
 
Зйомки фантастичного трилеру проходили поблизу Чорнобильської зони у м. Славутич та на закинутих промислових зонах і шахтах Західної України.
 
Фільм «Загублене місто» покажуть у 22 містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Харкові, Львові, Житомирі, Івано-Франківську, Луцьку, Рівному, Ужгороді, Тернополі, Запоріжжі, Каховці, Херсоні, Дніпродзержинську, Нікополі, Лубнах, Макарові, Хмельницькому, Чернігові, Вінниці та Черкасах.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...