Лех Валенса почесний доктор "Львівської політехніки"

Таке рішення прийнято на засіданні Вченої ради Національного університету «Львівська політехніка».

Серед низки традиційних питань, які розглянули члени колегіального органу самоврядування університету, була й пропозиція присвоїти звання Doctor Honoris Causa Львівської політехніки видатному державному і громадсько-політичному діячеві, лауреатові Нобелівської премії миру, президентові Польщі у 1990-1995 роках Лехові Валенсі. Ініціатива знайшла підтримку Посольства Республіки Польщі в Україні, а також Генерального консульства Польщі у Львові.

Ім'я цієї легендарної людини — засновника «Солідарності» стало символом боротьби за демократичні цінності, права і свободи людини, утвердження громадянського суспільства. Про видатну роль Леха Валенси у світовій історії свідчить той факт, що його обрано почесним доктором багатьох найвідоміших університетів світу, зокрема, Колумбійського, Гарвардського, Паризького, університету Мейдзі в Токіо. Він відзначений найвищими державними нагородами США, Великої Британії,Франції, Італії, Бельгії та інших країн, а також українським орденом Князя Ярослава Мудрого. Він багато і охоче спілкується із студентською молоддю.

Лех Валенса активно і послідовно підтримує Україну у її євроінтеграційних прагненнях, стверджуючи, що «немає Європи без України і немає свободи без України».

Як наголошує ректор Національного університету «Львівська політехніка» професор Юрій Бобало, величезний громадсько-політичний досвід Леха Валенси у демократичних перетвореннях стане хорошим надбанням для України, що нині стоїть на порозі асоційованого членства в Євросоюзі.

Члени колегіального органу самоврядування університету одноголосно проголосували за пропозицію присвоїти звання Doctor Honoris Causa Львівської політехніки Лехові Валенсі. Урочистості з цієї нагоди відбудуться у рамках проведення у Львові цьогорічного Форуму видавців, почесним гостем якого він буде.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...