Американець вставив собі у вухо мікрочіп

Американець став першою людиною в світі, якій імплантували в вухо динамік. Він планує провести ще низку операцій такого типу.

34-річний ентузіаст із США Річ Лі став першою людиною в світі, якій провели хірургічну операцію з імплантації навушника. Імплантат розмістили на хрящевом виступі зовнішнього вуха, в передній частині вушної раковини.

Операцію провів Стів Ховорт, прихильник ідеї біомодифікування з Гілберта, штат Арізона. За його словами, процедура імплантації в людську тканину невеликого магніту пройшла без ускладнень. Динамік практично непомітний для оточуючих - ідентифікувати його можна тільки за крихітним шрамами.

Навушник отримує аудіосигнал від кабелю, який нагадує намистину, створюючи магнітне поле, під впливом якого імплант починає вібрувати і транслювати звук. Відповідно, чим ближче Лі підносить кабель до вуха, або натискає на виступ, наближаючи його до барабанної перетинки, тим краще він може чути. Лі вже має імплантат на пальці, який дозволяє йому відчувати електромагнітні поля.

У майбутньому він планує провести ще кілька операцій. Зокрема, хлопець хоче підключити до динаміка мікрофон, щоб виразно чути розмови на далекій відстані, а також ультразвуковий далекомір, який дозволить йому оцінювати відстань до предметів за вушними вібраціями.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...