Музей Пінзеля нарешті розпочнуть ремонтувати

Нарешті зрушила з мертвої точки ситуація з ремонтом покрівлі Музею Пінзеля, який розташований в приміщенні колишнього костелу Кларисок, що на площі Митній, 2, площа якої більше 700 м. кв.

Наступного тижня управління капітального будівництва Львівської міськради отримає проект реставрації даху і в серпні планують розпочати реставраційно-відновлювальні роботи даху Музею. Про це розповів в. о. начальника управління капітального будівництва Львівської міськради Ігор Фалюта.

«Після отримання проекту, ми оголосимо тендер, щоб за серпень-вересень відновити дах музею», - зазначив Ігор Фалюта.
Він також зазначив, що управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації замовлятиме повний проект, зокрема паспорт фасаду, а також оздоблення, інтер’єри.
Нагадаємо, у бюджеті розвитку Львова закладено 3 млн. грн. на ремонтно-реставраційні роботи фасадів та даху пам’ятки архітектури XVII ст. – Музею Пінзеля у Львові.

Можна лише висловити щире сподівання, що споруда нарешті перестане підтікати і шедеври барокової скульптури майстра Пінзеля, які після виставки у Луврі в Парижі повернулись до Львова, займуть своє місце в експозиції музею.
А наразі, до завершення ремонтних робіт, вони перебуватимуть у Львівській національній картинній галереї на вул. Стефаника,3, де з них сформована окрема виставка.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...