Димінський і Суркіс таки витурили "Металіст" із єврокубків - через 5 років

Харків'яни подають апеляцію до Спортивного арбітражного суду в Лозанну
"Металіст" прощається з Лігою чемпіонів у цьому сезоні
"Металіст" прощається з Лігою чемпіонів у цьому сезоні

Харківський "Металіст" сьогодні дізнався, що не продовжить виступ у Лізі чемпіонів у сезоні 2013/2014 років.  Таке рішення ухвалила Апеляційна інстанція УЄФА і повідомила, що "Металіст" може подати апеляцію на дане рішення до Спортивного арбітражного суду (CAS) у Лозанні, повідомляє sport.lb.ua.

Робоча група з надзвичайних ситуацій, яка складається з п'яти членів виконавчого комітету УЄФА, сьогодні проведе збори, під час яких обговорить наслідки даного рішення для турніру. Адже у кваліфікаційному раунді ЛЧ харків'яни вибили грецький ПАОК і повинні були зустрітися з німецьким "Шальке". 

Сьогодні "Металіст" подає апеляцію до Спортивного арбітражного суду Лозанни на рішення Апеляційної інстанції УЄФА.

"Ми будемо подавати апеляцію до Лозанни. Я думаю, що ми сьогодні її подамо. Вона у нас була готова насправді, оскільки ми передбачали всі можливі варіанти. І у нас не забере багато часу, щоб її подати у Лозаннський суд»", - заявив агентству "Інтерфакс-Україна" перший віце-президент "Металіста" Костянтин Пивоваров.

Він зазначив, що харківський клуб проситиме у своїй скарзі призупинити рішення апеляційного комітету УЄФА. "Ця апеляція вже не гратиме особливої ​​ролі, якщо вона не припинить дане рішення", - додав Пивоваров.

Нагадаємо, що Спортивний арбітражний суд визнав матч "Металіст" - "Карпати" у сезоні 2007/08 років договірним. Як наслідок, "Металіст" позбавили бронзової медалі у сезоні 2007/2008 і оштрафували на 25 тисяч доларів. "Карпати" отримали штраф на таку ж суму. Деяких функціонерів і футболістів обох клубів покарали фінансово і відлучили на різні терміни від футболу. У Харкові причетними до бід "Металіста" вважають Григорія Суркіса та Петра Димінського.

У сезоні 2007/08 «Металіст» обіграв «Карпати» (4:0). Згодом ФФУ (на основі відеозапису розмови захисника львів'ян Сергія Лащенкова і президента клубу Петра Димінського) провела розслідування і контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України ухвалив, що матч був договірний. 

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...