Львівщині представили нову губернаторку. Частина присутніх її освистала (ВІДЕО)

Віце-прем’єр міністр України Олександр Сич на львівському Майдані представив новопризначеного керівника Львівської ОДА Ірину Сех.

Представлення відбулося ввечері 4 березня під час віча, передає Вголос.

Олександр Сич  зазначив, що зараз країна переходить у період свого розвитку, коли надзвичайно потрібні згода та консолідація у суспільстві та влади. За словами віце-прем’єра, країна перебуває у дуже складній економічній ситуації: Янукович та його команда практично не залишили коштів на казначейських рахунках, а ще доводиться терміново фінансувати армію, зважаючи на ситуацію в Криму.

"В таких умовах ми, як ніколи, маємо бути консолідовані. Настав час припинити так зване перетягування канатів у політиці. Зараз всі мають бути єдині», – сказав Олександр Сич.

Після цього він зачитав указ президента про звільнення колишнього керівника Львівської ОДА Олега Сала, який учасники віча зустріли вигуками "Банду геть", а також указ про призначення на посаду голови ЛОДА Ірини Сех.

В свою чергу Ірина Сех зазначила, що сьогодні на українській землі немає Януковича, тому кров Героїв Небесної Сотні пролилася недаремно.

Вона закликала українців та львів’ян зокрема бути єдиними у своєму прагненні жити у кращій державі, бути разом, аби зберегти соборність України.

Як зазначає Zaxid.net, Під час виступу нової голови області декілька десятків людей, які були на Майдані почали скандувати: "Ганьба"» та свистіти. Серед них були як активісти "Автономного опору", так і журналісти, студенти та пересічні представники громади.

На ці вигуки Ірина Сех ніяк не відреагувала. Раніше деякі громадські діячі і більша частина народних депутатів від Львівщини пропонували призначити головою ЛОДА відомого підприємця Ярослава Рущишина.

Уже перед журналістами новопризначена голова ЛОДА зазначила, що перед Львівщиною стоїть насамперед питання призначення голів обласної міліції та інших силових структур, а також - призначення її заступників.

За її словами, зараз вона визначається зі своєю командою. Ірина Сех уникла конкретної відповіді на питання, чи слід очікувати масових звільнень з ЛОДА, зокрема, серед керівників департаментів. Однак вона зазначила, що робота деяких працівників, наприклад фінансистів, є надто важливою і їх звільнення може зашкодити області.

На запитання, коли ж, у зв’язку з призначенням, вона здасть мандат народного депутата, Ірина Сех заявила, що зараз в Україні діє практично воєнний стан, тому її мандат "потрібен для держави". Втім, Сех запевнила, що керуватиметься у цьому питанні законом, що, як відомо, забороняє суміщати статус народного депутата з посадами в органах виконавчої влади.

Нагадаємо, у Facebook Створено громадську кампанію "Проти Сех". Активістам не сподобалася її поведінка у грудні на установчому засіданні Львівського осередку НО "Майдан", відтак вони проти того, аби Сех керувала областю.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...