Оперативники УБОЗу вилучили партію холодної зброї та предметів, призначених для масових заворушень

Учора працівники Одеського УБОЗу в ході обшуку виявили велику кількість ножів, палиць, биток, батогів, масок на обличчя.
фото mvs.gov.ua
фото mvs.gov.ua

За інформацією офіційного сайту МВС України, у ході розслідування кримінального провадження  до оперативників УБОЗ ГУМВС України в Одеській області надійшла інформація про те, що до Одеси прибула група радикально налаштованих осіб. Метою прибуття цієї групи була участь у масових заворушеннях.

Дані громадяни на початку березня цього року завезли на територію складських приміщень в Одесі велику кількість ящиків з армійським маркуванням, у яких були холодна зброя та предмети, призначені для масових заворушень. Група радикально налаштованих громадян планувала використати ножі, палиці, битки та маски на обличчя з прорізами для очей під час акцій протесту біля Одеської обласної державної адміністрації з метою дестабілізації ситуації в регіоні та компрометування учасників мирних акцій.

Правоохоронці встановили, що організатор цієї групи – 38-річний мешканець Одеської області, який є одним з керівників ради козацьких організацій ‘’Козацьке коло Одещини’’.

Крім того, було з’ясовано, що за силові дії формування відповідає 45-річний учасник бойових дій в Нагорному Карабасі. Він також забезпечував тренування з рукопашного бою та встановлював контакти серед проросійсько-налаштованої радикальної молоді області.

Працівники обласного УБОЗ провели санкціонований обшук в офісно-складських приміщеннях, що, як з’ясувалося, належать козацькій організації. Під час обшуку були вилучені усі небезпечні предмети.

Крім того, правоохоронці виявили список з анкетними даними громадян, яких планувалося залучати для проведення масових заворушень.

На даний час працівники міліції проводять заходи з розшуку та затримання учасників вищевказаної групи, аби не допустити порушень законодавства. Крім того, вони здійснюють перевірку осіб зі списку на їх можливу причетність до подій 19 лютого в Одесі.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...